Hiken, Watervallen en Uitzichten

Nog weinig inhoud op dit Hollandse deel van deze website, maar ik ben hard bezig met nieuwe inhoud. Kom gauw terug of als je nu al vragen hebt, stuur dan een email.

Samenvatting

Een reisroute met weinig auto kilometers, maar genoeg bergwandelingen om 2-4 weken vol te maken. Kies gratis wild kamperen, de camping of een lokaal hotel.

Omschrijving

Van Atlanta direct 200km naar het noordoosten rijden, waar Georgia, Tennessee en North & South Carolina samenkomen. Dit gebied is globaal waar het beroemde 3500km lange Appalachian Trail (AT) begint en waar sommige van de mooiste wandelingen aan de oostkust gemaakt kunnen worden.

Op één dag hiken, inclusief autorijden tussen ‘trailheads’ en tijd voor maaltijden, kan je tot 3-4 wandelingen maken van ieder 2-8 km, met een total van ~15km per dag. Als je minder fit ben, zou ik het rustiger aandoen en vaker een dag rust nemen.

Er zijn ook mogelijkheden om backpacking tochten van twee of meer dagen te maken, maar in de meeste gevallen zal je dan voor vervoer moeten zorgen, terug naar je auto aan het begin van de trail.

Hieronder volgt een lijst van bergwandelingen in volgorde van de aanbevolen route; klik op uw keuze voor een gedetailleerd overzicht van deze hike, inclusief video, foto’s en .gpx trail download.

Watervallen en Uitzichten

Download alle informatie van deze route en meer!

Dichtbij Overnachten

AANBEVOLEN

Wayah Bald Trailhead | Wild Kamperen
1622m – Hond ✔ – Tent ✔ – Toilet ✔

Murphy, NC

AANBEVOLEN

Wayah Bald Trailhead | Wild Kamperen
1622m – Hond ✔ – Tent ✔ – Toilet ✔

Murphy, NC

Watervallen en Uitzichten

Dit deel van de Blue Ridge Mountains staat bekend om de vele watervallen en uitzichten, maar aangezien de meeste bergtoppen onder de boomgrens liggen, wandel je vaak in de schaduw.

Hier moet je aan denken bij het plannen van je eigen vakantie in de VS.

Route Beschrijving

0mi

Atlanta International Airport

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.

1888mi

Lower Whitewater Falls

Intermediate

88.8km | 88.8mi

In/Uit

Hond

Whitewater Falls is one of the tallest chains of waterfalls in the eastern U.S. and the Lower Falls are not as frequently visited but just as impressive.

dukes creek falls hike

0mi

Dukes Creek Falls Hike

Makkelijk|Matig

4.0km | 2.5mi

In/Uit

Hond

De Dukes Creek Falls hike is een wandeling naar meerdere watervallen, door een weelderig, groen bos in de buurt van Helen, Georgia.

0mi

Raven Cliffs Hike

Makkelijk|Matig

9.4km | 5.9mi

In/Uit

Hond

De Raven Ciffs hike is een erg populaire wandeling; je volg een kreek met meerdere, kleinere watervallen naar een indrukwekkende rotsformatie, waar het water door een nauwe opening omlaag valt.

0mi

Minnehaha Falls Hike

Makkelijk

600m | 0.4mi

In/Uit

Hond

Langs de oevers van Lake Rabun, Falls Creek stroomt door een mooi bos en vormt tegelijkertijd één van Georgia’s meest populaire watervallen.

0mi

Ammons Creek & Holcomb Creek Falls Hike

Makkelijk

4.0km | 2.5mi

Loop

Hond

De Ammons Creek & Holcomb Creek Falls wandeling is een vrij makkelijke hike naar twee watervallen van meer dan 30m hoog. Jammer genoeg, in 2023 was het kijk platform geheel verdwenen.

0mi

Albert Mountain Fire Tower Hike

Zwaar

5.5km | 3.4mi

In/Uit

Hond

De Albert Mountain Fire Tower hike volgt een deels zwaar en rotsachtig pad naar een voormalige ‘Fire Tower’, waar je kunt genieten van een 360 graden uitzicht over het Nantahale National Forest.

Wayah Bald NC CCC Fire Tower

0mi

Wayah Bald Fire Tower

Makkelijk

200m | 0.1mi

Hond

De ‘Wayah Bald Fire Tower hike’ is één van de gemakkelijkste bergwandelingen (200m) met een ongelooflijk uitzicht over de omliggende valleien.

Wayah Bald Wild Kamperen

Hoogte: 1662m

Water

Tent

Hond

Toilet: Pit Toilet

Wayah Bald Trailhead Parking is het gehele jaar open. Er zijn meerdere parkeerplaatsen. Parkeer hier voor een korte en makkelijke wandeling naar Wayah Bald Lookout Tower.

0mi

Conasauga Falls Hike

Makkelijk|Matig

2.8km | 1.7mi

In/Uit

Hond

De ‘Conasauga Falls Hike’ is een vrij korte wandeling naar een sublieme waterval, ideaal voor een eenvoudige picnic.

0mi

Grassy Mountain Fire Tower Hike

Matig

6.8km | 4.2mi

Loop

Hond

Het pad naar de top van Grassy Mountain is wijd en zonder obstakels, maar blijft continue omhoog gaan totdat je de voormalige ‘Fire Tower’ bereikt.

0mi

Old Fort Mountain Hike

Makkelijk

1.8km | 1.2mi

Loop

Hond

Old Fort Mountain Hike is een relatief een korte wandeling, maar met veel te zien. Eindigt met een schitterend uitzicht naar het Westen, richting Alabama.

0mi

Kennesaw Mountain Hike

Makkelijk|Matig

3.7km | 2.3mi

In/Uit

Hond

De populairste wandeling van dit park klimt via scherpe haarspeldbochten naar de rotsachtige, open top van de berg, waar een adembenemend uitzicht van de skyline van Atlanta op je wacht.

0mi

Wesser Bald Hike

Matig|Zwaar

2.9km | 1.8mi

In/Uit

Hond

De historische uitkijktoren op Wesser Bald levert de mooiste, panoramische vergezichten in North Carolina. Op een heldere dag kan je met dit 360° uitzicht, alle prominente bergen en bergketens van de ‘North Carolina Blue Ridge Mountains’ zien.

Kan ik je helpen?

Mijn eerste bezoek aan Amerika in de 1970’s was een unieke belevenis, maar met meer lokale kennis had het nog beter geweest. Na 50 jaar ervaring in de USA, help ik je graag vrijblijvend verder via e-mail. Of lees de veel gestelde vragen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *