Dukes Creek Falls Hike

Hike

MAKKELIJK | MATIG

4.0 km
2.5 mi

In/Uit
Trail

684m Top
592m Bodem

139m Omhoog
142m Omlaag

Hond

Georgia ► NE ► Chattahoochee-Oconee National Forest

Kenmerken

Waterval ⦁ Herfst Kleuren

Samenvatting

De Dukes Creek Falls hike is een wandeling naar meerdere watervallen, door een weelderig, groen bos in de buurt van Helen, Georgia.

Omschrijving

Het pad daalt af langs een ondiepe, bemoste stroom en wandelt naar verschillende grote watervallen die neerstorten bij de samenvloeiing van Davis Creek en Dukes Creek. Bij de watervallen bieden verschillende grote houten uitkijkplatforms een prachtig uitzicht op de 150 meter hoge Dukes Creek Falls.

Het pad bereikt het trio van Dukes Creek Falls-uitkijkplatforms op 1.6 km afstand en biedt een prachtig uitzicht op de watervallen die vanaf de torenhoge klif erboven stromen.

Aan de rechterkant tuimelt Dukes Creek in kleine watervallen en glijdt langs de blootgestelde rotswand naar de voet van Dukes Creek Falls. En ver daarboven stort Davis Creek van een hoge klif naar beneden en valt 45 meter naar beneden in de heldere, rotsachtige waterbassins.

De voet van de watervallen is een geweldige plek om te ontspannen, te genieten van de natuurlijke schoonheid en van een snelle snack, maar verwacht veel toeristen, die hetzelfde idee hebben.

Land Manager: USFS – Chattahoochee-Oconee National Forest Office

Kan ik je helpen?

Mijn eerste bezoek aan Amerika in de 1970’s was een unieke belevenis, maar met meer lokale kennis had het nog beter geweest. Na 50 jaar ervaring in de USA, help ik je graag vrijblijvend verder via e-mail. Of lees de veel gestelde vragen..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *