Wesser Bald Hike

Hike

MATIG | ZWAAR

2.9 km
1.8 mi

In/Uit
Trail

1445m Top
1215m Bodem

250m Omhoog
175m Omlaag

Hond

North Carolina ► NW ► Nantahala National Forest

Kenmerken

Views ⦁ Herfst Kleuren ⦁ Wilde Bloemen

‘Fire Towers’ worden vaak niet goed onderhouden of zelfs helemaal niet; wees altijd voorzichtig. Indien onzeker, niet beklimmen!

Samenvatting

De historische uitkijktoren op Wesser Bald levert de mooiste, panoramische vergezichten in North Carolina. Op een heldere dag kan je met dit 360° uitzicht, alle prominente bergen en bergketens van de ‘North Carolina Blue Ridge Mountains’ zien.

Omschrijving

Wesser Bald stijgt ver uit boven de omliggende valleien in het Nantahala National Forest, een uitzonderlijk aantrekkelijk deel van het bosgebied in western North Carolina, met uitzonderlijk uitzicht dankzij een metalen toren met houten observatie deck.

Deze intensieve bergwandeling gaat via een deel van het Appalachian Trail naar de top; voor een relatief korte afstand, wordt je beloond met ongelooflijke 360° uitzichten. Gedurende de herfst tonen de eiken en ‘maples’ (esdoorn) hun briljante kleuren tegen een achtergrond van groene ‘laurel’ en rhododendron, wat dit een populaire wandeling maakt gedurende deze periode.

De metalen toren is historisch en was voorheen uitgerust met een cabine van de US Forest Service, die permanent bemand was om bosbranden op te sporen. Het huidige platform is een recentelijke toevoeging en biedt de gelegenheid voor een unieke picnic of kleurrijke zonsopkomst/zonsondergang. Van hieruit keer je via hetzelfde pad weer terug naar de auto.

Land Manager: USFS – Nantahala National Forest Office

Wesser Bald Hike
Wesser Bald Hike
Wesser Bald Hike
Wesser Bald Hike
Wesser Bald Hike
Wesser Bald Hike

Kan ik je helpen?

Mijn eerste bezoek aan Amerika in de 1970’s was een unieke belevenis, maar met meer lokale kennis had het nog beter geweest. Na 50 jaar ervaring in de USA, help ik je graag vrijblijvend verder via e-mail. Of lees de veel gestelde vragen..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *