Wildkamperen, Camping of Hotel?

De keuze tussen wildkamperen, camping of hotel hangt grotendeels af van je reisstijl, maar een korte uitleg van de mogelijkheden in dit gebied, kan die beslissing misschien vereenvoudigen.

 • Wildkamperen is hier nog steeds toegestaan, maar je moet je wel aan bepaalde regels houden. In of rond steden, wordt dat steeds moeilijker, maar verder buitenaf, zoals op National Forest land (USFS) en BLM land (Bureau of Land Management) is dat anders.

  BLM land komt voornamelijk in het westen van Amerika voor en speelt dus geen rol aan de oostkust. De ‘National Forests’ en soms ‘State Forests’, bieden echter wel vaak de gelegenheid, met beperkingen wat betreft tijdsduur en lokatie.

  Afgelegen trailheads zijn vaak ook een goede optie voor een overnighter. Stel je op de hoogte van de lokale regels en maak er geen misbruik van. Mocht je door een ranger weggestuurd worden, vraag dan of hij een betere lokatie voor die nacht weet.

  Voertuigen hier in de US zijn meestal wat groter als in Nederland en mocht je periodiek in je auto willen overnachten, probeer dan een SUV te huren waarvan je de stoelen helemaal plat kan leggen, zodat je een goede slaapplek kan creëren.

  Er zijn ook Apps (zie hier), die het een stuk makkelijker maken om zo’n plek te vinden. Mocht je niets kunnen vinden, maar wel in de buurt zijn van een Walmart (supermarkt) of Cracker Barrel (restaurant), kan je alsnog daar de nacht doorbrengen (wel even verifiëren met de bedrijfsleiding).
 • Campings kan je onderverdelen in privé campings (met alle voorzieningen) en die in National/State Forests/Parks.

  De commerciële zijn prijzig en bieden weinig ruimte, de overheids campgrounds bieden soms alle voorzieningen voor een acceptabele prijs, vaak met veel meer ruimte om je heen; maar ook vaak zonder voorzieningen heel goedkoop en meestal op een mooie lokatie, dichtbij de hiking trails.

  Campgrounds in State Parks zijn vaak drukker dan de anderen.
 • Hotels zijn bijna overal te vinden maar kunnen prijzig zijn, maar ook al wil je vooral wildkamperen, heb je de optie om af en toe een hotel te nemen om ‘even bij te komen’.

  Aangezien veel hiking trails hier dichtbij elkaar liggen, is het ook mogelijk voor de gehele reis periode een centraal gelegen hotel te kiezen en dan van daaruit dagelijks je gekozen bergwandeling(en) te maken.

Hier moet je aan denken bij het plannen van je eigen vakantie in de Verenigde Staten.

Wildkamperen, Camping of Hotel?

Kan ik je helpen?

Mijn eerste bezoek aan Amerika in de 1970’s was een unieke belevenis, maar met meer lokale kennis had het nog beter geweest. Na 50 jaar ervaring in de USA, help ik je graag vrijblijvend verder via e-mail. Of lees de veel gestelde vragen.